Blog

Ahşap CNC Tezgah Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Ahşap CNC tezgah, ahşap mobilya başta olmak üzere ahşap eşyaların üretiminde kullanılır. Diğer makinelerin çalışma sisteminden farklılık gösterir. CNC tezgah tornalama, ahşap üzerinde çeşitli işlemler uygulanmasına olanak sağlar. Hassas bir makine olup, birçok ahşap nesne üretiminde rahatlık ve kolaylık sağlar.

Özellikle mobilya üretiminde önemli bir yere sahiptir. Usta bir zanaatkarın elinde çıkmışçasına incelikli desenler ve çizgiler oluşturulmasına olanak sağlar. Elbette ahşap CNC tezgah işini bilen kişilerin elinde maharetini gösterir.

cnc ahÅŸap torna

CNC Ahşap Tezgahlarının Avantajları

Ahşap CNC tezgah kullanıcısına çeşitli avantajlar sağlar. Genel itibariyle son teknoloji ile geliştirilen bu makineler, işini bilen kişilerin elinde arzu edilen desenlerin oluşmasını sağlar. CNC torna tezgahları birbirinden farklı amaçlara yönelik ahşap eşyalar oluşturabilir. Bu makinelerin avantajları özellikle insan gücü ile kıyaslandığı zaman kendisini belli eder.

  • AhÅŸap CNC tezgah kullanımı son derece basittir. Dolayısıyla kalifiye ve usta kiÅŸilere ihtiyaç duyulmaz.
  • Ä°ÅŸe harcana emek, elektrik gibi giderler, en aza indirilmektedir.
  • Ä°nsanlar seri üretim sırasında sadece makinelerin kontrolünü saÄŸlarlar. Dolayısıyla seri imalatı mümkün hale getirir.
  • AhÅŸap iÅŸleme sırasında baÅŸ gösteren ayarlama, ölçü, kontrol gibi durumların zaman kaybını engeller.
  • Ä°malat sırasında oluÅŸabilecek hatalar ahÅŸap CNC tezgah ile sıfıra indirilebilir.
  • Pahalı ekipman ihtiyacını ortadan kaldırır. Dolayısıyla daha az maliyetlidir.
  • Hız ve zamanlama bakımından sonradan karşılaşılabilecek sürprizlere neden olmaz.
  • Tezgahın çalışma temposu yüksek ve aynı hızda devam eder.

Güvenlik ve Kullanım Kolaylığı Ön Planda Olmalı

Meydana gelebilecek sorunlara hızlı müdahale edebilmek için düğme ve butonların yeri önemlidir. Bu şekilde operatör acil durumlarda anında müdahale edebilir. Ahşap CNC tezgah güvenlik açısından butonlar dışında güvenlik sistemine de sahip olmalıdır. Üretim sırasında karşılaşılabilecek zorlama, çarpma gibi durumlarda tezgah sistemini kapatabilecek özellikte olmalıdır.

Söz konusu güvenlik ve koruma sistemleri, makinelerden alınan verimi arttırır. Acil ve hassasiyet gerektiren noktalarda insan faktörüne göre daha hızlı ve güvenilirdir. İmalat sırasında meydana gelebilecek sorunlarda anında sistem kendini durdurmalıdır.

İhtiyaçlarınıza Cevap Veren Seçimler Yapmalısınız

En önce ve ilk olarak ahşap CNC tezgah seçiminde makinenin ihtiyaçlarınıza karşılık vermesi gerekir. Makineler temin edilmeden önce gerekli hesaplamalar yapılmalıdır. Bu doğrultuda gerekli olan eksen sayısı tespit edilmelidir. İşlenecek parçaların boyut, ağırlık bilgileri çıkartılmalıdır.

Talaş kaldırma değeri de aynı derecede önemli bir faktördür. Makineler seçilmeden önce kullanım amacı, yapılacak işe uygunluk doğru belirlemelidir. Bu sayede yapılan işlemlerden üst derecede verim sağlanabilir. Ayrıca diğer donanımların seçilen tezgah ile uyumluluğu dikkat edilmesi gereken faktörlerdendir.

Kontrol Ünitesi ve Ana Sistem Korumasına Dikkat Edilmelidir

Kontrol ünitesi tercihi hem önemli hem de dikkat edilmesi gereken bir noktadır. İmalatı yapılacak eşyalara verilecek olan boyut ve desen göz önünde tutulmalıdır. Üretimi hızlandıracak bir kontrol ünitesi kullanıcıya kaliteli bir iş alanı sunar. Zaman kaybına neden olmaz ya da yaşanacak sorunlarda hızlı müdahaleye imkan tanır.

 CNC tezgah için kullanım ömrü başka bir konudur. Ana sistemde var olan bir koruma, makineden daha kaliteli ve uzun süre yararlanmanıza olanak sağlar. Ana sistem korumasının mantığı, önlem amaçlıdır. Tezgahın maruz kalacağı bir baskı ve zorlama anında oluşabilecek zarar önceden engellenmiş olur.

Bu noktalara dikkat ederek üretiminizi en üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Verimli, hızlı ve kaliteli bir ahşap işleme ve imalatı için seçilen makine büyük bir önem arz eder. Doğru yapılmayan tercihler, mevcut sistemden verim almanıza engel olacaktır. Bu yüzden yatırım yapmadan önce gerekli analiz ve hesaplamaları yapmalısınız.

Back to list

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir