Blog

Ahşap Ürünlerin İmalatında CNC Torna Makineleri Hangi Avantajları Sunar?

CNC torna makineleri mobilyacılık gibi ahşap ile çalışan sektörlerde önemli bir yer tutuyor. El işçiliğine nazaran hızlı ve detaycı oluşuyla üretime farklı bir boyut kazandırıyor. Az zamanda çok iş yapması süreçleri hızlandırması bakımından önemli. Daha az çalışanla daha çok iş gücü!

Sonuç olarak ortaya kaliteli yüzeyler çıkarıyor. Üstelik sadece düz zeminlerde de değil. Eğimli yüzeylerde bile işini yapabiliyor. Ahşabın çeşitli formlara kolayca getirilmesini sağlıyor. Ürün gamını genişletmenize yardımcı oluyor.

Dilerseniz önce ahşap CNC torna makineleri ile tanışalım!

CNC AhÅŸap Torna Makineleri

CNC ahşap torna makinaları el işçiliği ile üretime hızlı bir alternatif sunar. CNC sistemlerin gücünü de arkasına alan bu makineler tasarımları kolayca hayata geçirmenize yardımcı. Birçok yüzeyde birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İhtiyacınıza bağlı olarak fonksiyon seçenekleri bulunuyor. Çok detaylı işler için 5 eksenli olanlar tercih edilmekte. Birçok fonksiyonu bu makinelerde gerçekleştirebilirsiniz. 5.ekseni ile çapraz delik delme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Sadece üretimi hızlandırmak niyetindeyseniz 2 eksenliler bütçenize dost bir seçim.

Bütün tornalama işlemlerini 2 eksenli CNC torna makineleri ile yapabilirsiniz. Tabi ki daha hızlı bir şekilde! Bunların yanı sıra 3 ve 4 eksenli modeller de bulunur. Eksen sayısı arttıkça fonksiyonlar artar. İşleme zamanında düşüş gözlemlenir. Sizin ihtiyaçlarınıza göre seçim yapabilirsiniz.

  • CNC makineler özel programlar üzerinde yaptığınız tasarımların aktarılması ve komut verilmesi sistemiyle çalışır.
  • Çok kısa bir zamanda istediÄŸiniz parçanın düz bir plaka ya da diskten iÅŸlendiÄŸini görebilirsiniz. Ä°ÅŸleme zamanı el işçiliÄŸine oranla oldukça hızlıdır. Aynı anda birçok komut yerine getirilebilir.
  • AhÅŸap CNC torna makineleri size her iÅŸlemde uç deÄŸiÅŸtirme zahmeti dahi olmadan ürün verir.

CNC torna makineleri ile parçada delik açma, yüzey pürüzsüzleştirme, alın tornalama gibi işlemler yapabilirsiniz. Tek bir komutla bu işlemleri makinenize yaptırmanız mümkün. Her aşamada kesici uç değişimi yapmanıza gerek yok. Önceden palete eklediğiniz uçlar sırası geldiğinde kullanılacak.

Şimdi de bu makinelerin ahşap sektöründeki avantajlarını toparlayalım!

 CNC Ahşap Torna Makinalarının Avantajları

  • En büyük avantajı zaman tasarrufu saÄŸlamasıdır.
  • Kısa zamanda iÅŸ yükünüzü hafifletir. Bunun yanında giderlerinizin de azalmasını saÄŸlar.
  • Enerji tasarrufuna imkân verir. Az zamanda biten iÅŸ ve çabuk teslim enerji tasarrufu saÄŸlar.
  • Farklı farklı cihazların kullanılması maliyet artışına sebep olur. CNC torna makineleri birçok iÅŸlemi tek cihazda gerçekleÅŸtirir.
  • Ãœretim maliyetleri kontrol edilebilir.
  • Seri üretim yapılabilir. Bütün imalat süreçlerini hızlandırır.
  • Ãœrün gamını geniÅŸleterek her tasarımın hayata geçmesini saÄŸlar.
  • AhÅŸaba her türlü form verebilirsiniz.

CNC torna makineleri her şeye imkân sağlar. Çok sayıda siparişe yetişebilir. Hata oranı sıfıra yakındır. Toz, talaş sebebiyle ölçüm hataları yaşanmaz. Bunun önüne geçebilecek sensörler içerir. Parça üretiminde ölçü ve yüzey hassasiyeti ön plandadır.

Süreci en az kayıpla tamamlamanıza yardımcı olur. Yapılan işlemler kaydedilebilir. Aynı siparişlerde tekrar komutlar oluşturmanıza gerek kalmaz. Kullanımı oldukça kolaydır. Bakımı ve temizliği konusunda sıkıntı yaşatmaz. Düzenli periyotlarla bakımı yapılırsa uzun yıllar kullanılabilir. Kesici uçların da bakım gerektirdiği unutulamamalıdır.

Ahşabın şekillendirilmesinde detaylar oldukça önemlidir. Ahşap CNC torna makineleri hayal edilen her ürünü gerçeğe dönüştürür.

Detay Ä°ÅŸlemler

CNC torna makineleri özellikle detaylarda kullanışlıdır. Tasarımını yaptığınız parçaların birebir somutlaştırılmasına imkân verir. Desenleri işleyebilir. Burgu formu verebilir. Boyut kazandırabilir. El işçiliği ile yapması zor ya da imkânsız olan her parça işlenebilir.

Detaylar zaman alan işlemlerdir. Ancak bu makineler ile kısa zamanda halledilebilir. Kişi hatasına bağlı aksaklıkların önüne geçer. Tek tip, birbirinin aynı parçalar üretebilirsiniz. Ham malzemeleri birer sanat eserine dönüştürebilir.

Detay çalışmak isteyenler için CNC router cihazlarını da önerebiliriz.

Back to list

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir