Blog

CNC Ahşap Torna Makinesi Seçiminde 3 Önemli Tüyo 

Sektöründe en çok tercih edilen makinelerden birisi CNC ahşap torna makinesi modelidir. Günümüzde birçok sektörde bu makineler tercih edilmekte ve sıklıkla kullanılmaktadır. İyi bir makine seçimi ise oldukça önemlidir. Kaliteli olmayan bir seçim yaptığınızda sonrasında birçok sorun ortaya çıkabilir. Bu nedenle CNC ahşap torna makinesi seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. 

Sizler için hazırladığımız yazımızı okuyarak CNC ahşap torna makinesi nasıl seçilir, seçilirken dikkat edilecek nelerdir öğrenebilirsiniz.  

CNC ahÅŸap torna makinesi

İşe Uygun Seçimler Yapın 

Doğru bir CNC ahşap makinesi seçmediğinizde imalat hızınız yavaşlar ve üretim aşamasında birçok sorun ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle ahşap torna makinesi seçimi yaparken ilk dikkat edilecek konu makinenin yapılacak işe uygun olup olmadığıdır. 

Makine seçiminden önce yapılacak iş için gerekli tüm iş parçaları ortaya çıkarılmalıdır. Sonrasında bu parçaların her birisinin boyutları ve ağırlıkları belirlenmeli, ihtiyaç duyulan eksen sayısı belirlenmelidir. Talaş kaldırma değerleri, takım adedi kapasitesi belirlenmeli, iş sırasında kullanılacak kesici uçlar ve takımların özellikleri göz önünde bulundurmalıdır. 

Tüm bu maddeler ortaya çıkarıldıktan sonra ise hangi CNC ahşap torna makinesi seçiminin bu işe uygun olacağı belirlenmelidir. Bu noktalara dikkat edilmeden yapılacak olan tüm seçimler uygun olmayabileceği için doğru tercihler olmayacaktır. İlerde sorun yaşamak istemeyen herkesin makine seçimi öncesi bu noktaları araştırması ve dikkat etmesi gereklidir. 

CNC ahÅŸap torna makinesi

Kalite ve Kontrol Ünitesinin Önemi   

Makine seçiminde dikkat edilecek diğer noktalar ise kalitesi ve kontrol ünitesidir. İşe uygunluk için yapılacak olan raporlamayı kontrol ünitesi seçiminizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.  

Kontrol ünitesi seçimi üretimin hızı açısından oldukça önemlidir. Doğru bir tercih yapmanız halinde üretim tüm gücüyle devam eder ve herhangi bir duraksamaya neden olmaz.  

Üretimi yapılacak olan iş parçaları nasıl işlenecek, bu noktaya dikkat edilmelidir. Bununla birlikte iş yapılacak tezgah da göz önünde bulundurularak işin yavaşlamasına neden olmayacak bir kontrol ünitesi seçilmelidir. Ünitenin aynı zamanda ekonomik olması da çok önemlidir.  

Kalite ise CNC ahşap torna makinesi seçerken dikkat edilecek diğer önemli noktadır. CNC tezgahları hiç durmadan çalışan makinelerdir. Genellikle gün içinde 3 vardiya biçiminde çalıştırılırlar.  

CNC makineleri durmadan ağır yük altında çalışırlar. Bu nedenle tüm gövde, motor ve diğer bölgelerinde aşırı zorlanmalar meydana gelebilir. Kalitesiz bir makine ise bu zorlanma altında kısa sürede bozulacaktır. Bu tarz sorunlar ile karşılaşmamak için iyi bir seçim yapmalısınız. Makineyi satın alacağınız firmanın referansları, kimliği ve geçmişine mutlaka dikkat ederek ürün almalısınız. 

Güvenlik ve Kolay Kullanım Özelliklerine Dikkat Edin 

CNC makinesi seçerken dikkat edeceğiniz önemli konulardan sonuncusu kolay kullanım özelliğidir. Butonların dağılımı, acil güvenlik butonlarının doğru çalışması gibi konular makinenin en güvenli şekilde çalışmasını sağlayacak unsurlardır. 

Makinenin kullanımının pratik olması da çok önemlidir. Kolay makineler ile işlerinizi çok daha kısa sürede halletmeniz mümkün olacaktır.  

Takım tezgahınızda kullanım sırasında çeşitli kazalar meydana gelebilir. Bu gibi çarpma, kırılma, kontrolden çıkma gibi durumlarda makinenin mutlaka bir güvenlik sistemleri bulunmalıdır. Herhangi bir zorlama durumunda makine kendiliğinden durmalı ve durumu ele almalıdır.  

Tezgahları satın alacağınız firmanın referansları ve kolay ulaşabilir olmasına da dikkat etmelisiniz. Firmanın herhangi bir bakım ya da arıza durumunda mutlaka sizin yanınızda olması gereklidir. Firmanın servis ağının güçlü olması da olası sorunlarda oldukça yardımcı olacak bir konudur.  

Bu konulara dikkat ederek doğru bir CNC ahşap torna makinesi seçimi yapabilirsiniz. Bu sayede sorunsuz ve kaliteli ahşap mobilya üretimi yapabilirsiniz.   

Back to list

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir