Blog

Kaliteli Mobilya Üretimi İçin CNC Ahşap Torna Tercih Edin 

kaliteli mobilya üretimi

CNC ahşap torna makineleri ile kaliteli mobilya üretimi yapmak artık sizin elinizde. İyi bir firmanın torna makinesini satın alarak sorunsuz biçimde mobilyalar üretebilir, seri üretim yapabilirsiniz. Günümüzde en çok tercih edilen makineler arasında CNC ahşap torna makine modelleri yer almaktadır. Bu ürünler ile hızlı biçimde üretim yapmak mümkündür. Günlük olarak 3 vardiya ile çalışan torna makineleri çok güçlü olduğu için durmadan üretim yapabilir kapasiteye sahiptir. 

Yazımızı okuyarak kaliteli mobilya üretimi için gerekli olan CNC torna makineleri hakkında bilgi alabilirsiniz.   

kaliteli mobilya üretimi

CNC Ahşap Torna Makinesi Nedir?  

CNC ahşap torna makinesi mobilyacılık sektöründe kullanılan iş makinelerinden birisidir. Bu makineler zamandan tasarruf ederek, kısa sürede mobilya üretimi yapmak mümkündür. 

Bu makineler bilgisayar kontrolünde çalışan makinelerdir. CNC ahşap torna makinesinin açılımı ise computer numerical control yani bilgisayar destekli numerik kontrol demektir.  

CNC ahşap makineleri bilgisayar ile çalıştığı için hata payı çok azdır. Çok hızlı ve seri biçimde mobilya üretimi yapar. Otomatik sistemi olduğu için insan gücüne gereksinim duymaz ve aksamadan üretim yapabilme özelliğine sahiptir.  

kaliteli mobilya üretimi

CNC Ahşap Torna Makinesi Ne İşe Yarar? 

Ahşap torna makinelerinin içine ahşap yerleştirilir ve makineler bu parçaları hızla döndürme gücüne sahiptir. Dönen ahşap parçası kısa sürede kesme aletleri sayesinde şekil alır. Kaliteli mobilya üretimi için CNC ahşap torna makinelerinin kullanımı çok önemlidir. 

Ahşap torna makinesi bilgisayar destekli olduğu için kesme işlemlerini çok hızlı biçimde yapar. Kesme dışında delik açma, yüzeyi kusursuzlaştırma gibi görevleri de vardır. Makineyi çalıştırmak için ise sisteme kod girmek yeterli olacaktır. 

Eskiden insan eli ile yapılan ahşap işleme işleri artık tek bir makine ile hızlı biçimde yapılabilmektedir. CNC ahşap torna makineleri birçok açıdan işlevsel olan makinelerdir. 

kaliteli mobilya üretimi

CNC Ahşap Torna Makinesinin Özellikleri Nelerdir? 

CNC ahşap torna makinelerinin birçok özelliği ve avantajı vardır. Bu özellikleri şu şekilde sıralamamız mümkündür:  

  • AhÅŸap üzerindeki eÄŸimli bölgeler üzerinde hızlı biçimde iÅŸlem yapabilir. 
  • Çapraz delik açma gibi fonksiyonları bulunur. 
  • AhÅŸap torna makineleri markalama ve montaj deliÄŸi açabilir. 
  • Güvenlik sistemleri ön plandadır. 
  • AhÅŸap torna makineleri ile kaliteli mobilya üretimi yapmak çok kolaydır. AhÅŸabın ÅŸekillendirilmesi iÅŸlerinden zamandan büyük ölçüde tasarruf edilir. 
  • Desen, burgu, fitil, iç boÅŸaltma gibi iÅŸleri çok kısa sürede yapar. 
  • Hızlı ve seri üretim yapabilmek için en iyi tercihlerden birisidir. 
  • El işçiliÄŸi sırasında zorlanılan modeller makine ile çok kısa sürede çıkartılabilir.  
  • AhÅŸap yüzeyle iÅŸlem sonunda kusursuz bir hale getirilir. 
  • Ä°ÅŸlemlerin hepsi bilgisayar destekli olduÄŸu için hata payı yok denecek kadar azdır.  
CNC Ahşap Torna Makineleri Nerelerde Kullanılır? 

Ahşap torna makinelerinin kullanım alanı oldukça geniştir. Dekorasyon malzemelerinin yanı sıra tüm mobilya ürünlerine şekil vermek için de CNC ahşap torna makineleri kullanımı yapılmaktadır.  

Mağazalarda satışa sunulan mobilya ürünlerin neredeyse hepsi bu makineler ile yapılır. Bilgisayar destekli olarak çalışan ahşap torna makineleri ahşap ürünleri kusursuz bir hale getirerek kullanıma hazırlar.  

El işçiliği olmadığı için ürünlerde hata payı olması çok zordur. El işçiliği ile verilemeyen birçok şekil ahşap torna makineleri sayesinde hızlı biçimde verilebilmektedir. 

CNC Ahşap Torna Makineleri Fiyatları Nelerdir? 

CNC ahşap torna makinelerinin birçok avantajı vardır. Sizler de hızlı ve kaliteli mobilya üretimi yapmak için bu makineleri tercih edebilirsiniz. 

Ahşap torna makinelerinin 5 eksenlik farklı çeşitleri vardır. Fiyatları da bu eksenlere göre değişkenlik göstermektedir.  

Back to list

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir